Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Aktuelno

15. 11. 2016

Nova publikacija NDNV-a "Mediji civilnog društva – uputstvo za upotrebu"

Nezavisno društvo novinara Vojvodine, u saradnji sa Medijskim odeljenjem Misije OEBS-a u Srbiji, izradilo je vodič kroz medije civilnog društva, pokušavajući da predstavi stručnoj i široj javnosti ovaj medijski fenomen koji je u zemljama razvijene demokratije značajno oruđe građana u zadovoljavanju javnog interesa u sferi javnog informisanja, a kod nas nedovoljno poznat i svakako nedovoljno korišćen model medijskog organizovanja.

U publikaciji ćete pronaći uvide u iskustva razvijenih zemalja sa civilnim medijima, pravni okvir za delovanje ovih medija u Srbiji, kao i u mogućnosti zadovoljavanja prava i potreba nacionalnih i drugih manjina kroz ova glasila. Takođe ćete naći praktične saveta kako da zasnujete i organizujete menadžment ovih medija, koji su najefikasniji modeli upravljanja i pronalaženja sredstava za rad, potom informacije kako programski i finansijski kreirati, realizovati i pratiti medijske projekte.

Model medija civilnog društva od neprocenjivog značaja je i za manjinsko, višejezično, regionalno i lokalno informisanje, i upravo zbog toga čudi činjenica da se dugo ignorisao ne samo od strane vlasti i regulatornih tela, već i od predstavnika manjinskih zajednica i civilnih organizacija.

Publikacija "Mediji civilnog društva"

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs