Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Aktivnosti javnog zalaganja

21. 08. 2008

Pokret za društveno odgovorno poslovanje u Srbiji: mediji & javni interes

Novinar ste ili aktivista organizacije civilnog sektora i čuli ste za koncept društveno odgovornog poslovanja, ali biste voleli da saznate nešto više o njemu? Ili ste pak rukovodilac medijske ili neke druge industrije i već primenjujete ovaj koncept u poslovanju svoje organizacije? Preuzmite publikaciju „Pokret društveno odgovorno poslovanje: Mediji & javni interes“, autora Snežane S. Green, i na  jednom mestu saznajte važne informacije o konceptu društveno odgovornog poslovanja i  poslednjim trendovima u sferi odgovornosti kompanija u oblasti promovisanja ljudskih prava.  Društveno odgovorno ponašanje je globalni pokret, koji ima svoje primere i u Srbiji. Koncept je  primenljiv na sve ne-državne aktere, a pre svega kompanije, bez obzira na veličinu i vrstu aktivnosti. 

Publikacija posebno analizira osobenosti društveno odgovornog poslovanja elektronskih medija, koji imaju dvostruku odgovornost prema svojim zainteresovanim stranama, odgovornost kao emiter prema javnosti, i kao kompanija prema svojim zaposlenima i drugim zainteresovanim stranama. Dokument pruža informacije o najboljoj praksi u sferi medijskog DOP-a, koristeći primere kompanija MTV Networks Europe i RTV B92, članice i osnivača Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEMa).

Preuzmite publikaciju: Društveno odgovorno poslovanje u Srbiji

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs