Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Aktivnosti javnog zalaganja

02. 10. 2015

JAVNA DISKUSIJA NA TEMU "PROJEKTNO SUFINASIRANJE MEDIJSKIH SADRŽAJA OD INTERESA ZA JAVNOST"

 

 

 

 

 

IZVOR: ANEM 

Koalicija medijskih i novinarskih udruženja, koju čine Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Lokal Pres (LP) i Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), organizovala je, 30. septembra 2015. u Beogradu, javnu diskusiju, pod nazivom „Projektno sufinasiranje medijskih sadržaja od interesa za javnost". To je prva u nizu diskusija na kojoj će biti predstavljeni rezultati rada Koalicije u okviru projekta "Biti ili ne biti za medijsku reformu u Srbiji" koji je podržala  Britanska ambasada u Beogradu, a čiji je cilj doprinos unapređenju propisa i procesa sufinansiranja medijskih sadržaja na osnovu praćenja njegove realizacije u praksi.

Na događaju je predstavljen prvi izveštaj Koalicije za period 1. april - 15. septembar 2015, nastao kao rezultat monitoringa sprovođenja procesa projektnog sufinansiranja medija u praksi. U diskusiji je bilo reči o dosadašnjim rezultatima tog procesa, uočenim nedostacima, primerima dobre i loše prakse i preporukama za unapređenje ovog procesa.

Panelisti na ovom događaju su bili: Milorad Tadić, predsednik ANEM-a; Svetozar Raković, generalni sekretar NUNS-a; Petar Jeremić, predsednik Izvršnog odbora UNS-a; Snežana Milošević, generalni sekretar Lokal presa.  

Izveštaj sa ovog događaja dostupan je ovde.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs