Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Radionice

17. 02. 2010

ANEM radionica za članice: Bolje razumevanje Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja

Druga ANEMova radionica u 2010. godini, pod nazivom „Bolje razumevanje Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja", održana je u prostorijama NUNSa u Beogradu, 17. februara 2010. godine. Održavanje radionice je omogućio Civil Rights Defenders. Gosti - panelisti radionice bili su: Rodoljub Šabić, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti; Miroslav Janković, pravni savetnik Misije OEBS u Srbiji; Nemanja Nenadić iz NVO Transparentnost Srbija; Mirjana Jevtović, novinarka RTV B92, deo ekipe emisije „Insajder" i Slobodan Kremenjak, ANEMov advokat iz kancelarije „Živković&Samardžić".

Radionica je organizovana za ANEMove članice, a prisustvovalo joj je 13 predstavnika 12 ANEMovih stanica: Radio CITY, Niš; Ema Radio, Bujanovac; Radio Bus, Kovin; Radio Sport Plus, Pirot; Radio 021, Novi Sad; Radio Boom 93, Požarevac; Radio Kikinda i RTV VK iz Kikinde; TV Pančevo, Pančevo; RTV Pannon, Subotica, RTV Kragujevac iz Kragujevca i TV Alfa, Užice. Cilj radionice je bio da se novinarima ANEMovih stanica omogući da se bolje upoznaju sa odredbama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i njegovom primenom, kako bi češće i pravilnije koristili njegove prednosti u svom radu.

Ceo izveštaj sa ANEMove radionice možete pogledati ovde
Power Point Prezentacija Miroslava Jankovića - Slobodan pristup informacijama kao pokretač društvenih promena
Power Point Prezentacija Nemanje Nenadića - Korišćenje prava na pristup informacijama za istraživanje slučajeva moguće korupcije

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs