Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Radionice

30. 03. 2010

IZVEŠTAJ SA ANEM RADIONICE „PRIMENA PRAVILA ZAKONA O OGLAŠAVANJU“

 

 

Želeći da doprinese podizanju kapaciteta svojih stanica, ANEM je 30. marta 2010. godine organizovao radionicu pod nazivom „Primena pravila Zakona o oglašavanju" u beogradskom Medija centru, uz podršku USAIDa i IREX Srbija. Cilj radionice je bio da se ANEMovim stanicama omogući da od kompetentnih sagovornika čuju razjašnjenja određenih spornih odredbi Zakona o oglašavanju, kako bi ih sa manje problema primenjivali u praksi, ali i da se kroz diskusiju dođe do smernica za izradu novog Zakona, koji je u pripremi. Gosti - panelisti ove radionice su bili: predstavnici Republičke radiodifuzne agencije, koja vrši nadzor nad primenom pravila o oglašavanju - Nenad Janković, zamenik izvršnog direktora RRA, Mario Brudar, zamenik šefa Odeljenja za monitoring i analizu u RRA i Goran Milisavljević, zamenik načelnika Službe za nadzor i analizu, zadužen za radio; predstavnica Ministarstva trgovine i usluga, Vera Despotović, viši savetnik, koja je radila na postojećem Zakonu, a član je i radne grupe za izradu novog Zakona o oglašavanju; Slobodan Kremenjak, ANEMov advokat iz advokatske kancelarije „Živković i Samardžić". ANEMovi gosti na radionici su bili i Maja Raković, iz Ministarstva kulture, kao i predstavnici donatorske zajednice: Sibina Golubović iz USAIDa; Ivana Bjelić, IREX Srbija i Miroslav Janković, iz OEBSa Srbija.

Radionici je prisustvovalo 23 predstavnika 19 ANEMovih radio i TV stanica i to: Radio OK, Vranje; Radio 021, Novi Sad; Radio City, Niš; TV Jedinstvo, Novi Pazar; Radio Petica, Niš; TV Apolo, Novi Sad; Radio Bus, Kovin; TV Alfa, Užice; RTV Panon, Subotica; Radio Užice, Užice; Radio Luna, Užice; Radio Far, Alibunar; Radio Kikinda, Kikinda; RTV Kragujevac, Kragujevac; RTV Kruševac, Kruševac; TV Niška, Niš; RTV Pančevo, Pančevo; Radio Požega, Požega i RTV Zaječar iz Zaječara.

* Ova aktivnost realizovana je zahvaljujući podršci građana SAD preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u okviru programa podrške medijima, koji se sprovodi u saradnji sa IREX-om. Izneti stavovi pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav USAID-a ili Vlade SAD.

Ceo izveštaj, prezentaciju Vere Despotović i foto galeriju sa ANEMove radionice možete pogledati ispod:

Izveštaj sa ANEM radionice
PowerPoint prezentacija Vere Despotović

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs