Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Radionice

25. 12. 2014

ANEM organizovao besplatnu obuku medija za pisanje projekata

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) je u decembru 2014. organizovala dve dvodnevne radionice za medije, na temu „Osnove pisanja projektnih predloga u cilju sufinansiranja medijskih projekata".

 

Radionice su realizovane u saradnji sa Deutsche Welle na realizaciji projekta Competence Centre for Development of Private Local Media in Serbia koji je podržalo Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke.  

Ova besplatna edukacija održana je 5-6. decembra i 11-12. decembra 2014. godine u Beogradu, za medije koji su članovi ANEM-a, Asocijacije medija i Lokal presa. Na radionicama je učestvovao 31 predstavnik medija (radija, TV, štampanih i web portala) iz 23 različita grada širom Srbije, od čega 23 iz ANEM-ovih stanica.

Trener je bila Jasmina Debeljak, ekspertkinja sa dugogodišnjim iskustvom u radu na međunarodnim i donatorskim projektima i edukaciji za pisanje i vođenje projekata. Radionice su bile koncipirane kao kombinacija teoretskog dela, sa konkretnim primerima iz prakse, i praktičnog dela, u okviru kog su polaznici imali priliku da primene svoja novostečena znanja. 

Cilj radionica je bio podizanje kapaciteta medija, članova medijskih asocijacija ANEM-a, Lokal presa i Asocijacije medija, za pisanje projekata za konkurse Ministarstva kulture i informisanja, AP Vojvodine i lokalnih samouprava za sufinansiranje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. ANEM je prepoznao potrebu svojih članova i članova partnerskih organizacija za razvijanjem veština pisanja projektnih predloga, s obzirom na to da je novim Zakonom o javnom informisanju i medijima projektno sufinansiranje predviđeno kao isključivi vid državne pomoći medijima (osim izuzetaka), a da su Zakon i Pravilnik uneli brojna nova pravila u toj oblasti. Unapređivanjem tih veština mediji imaju veće šanse da kroz projektno sufinansiranje obezbede deo sredstava za funkcionisanje. ANEM je želeo da im ovim treninzima u tome pomogne. 

 

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs