Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Radionice

09. 11. 2015

ČETVRTA RADIONICA ZA PISANJE PROJEKTNIH PREDLOGA U CILJU SUFINANSIRANJA MEDIJSKIH PROJEKATA

 

 

 

 

ANEM je četvrtu radionicu, pod nazivom "Osnove pisanja projektnih predloga u cilju sufinansiranja medijskih projekata", organizovao u Novom Sadu, 6 -7. novembra 2015. Na radionici je učestvovalo  14 predstavnika medija iz: Novog Sada (RTV Vojvodina - dva učesnika, Magazin Poetika portal, Novosadska TV), Šida (Sremska televizija), Odžaka (Naše novine), Subotice (RTV City), Rume (Radio Srem), Zrenjanina (Internet portal "ILOVEZRENJANIN"), Kule (Internet portal "Naše mesto"), Temerina (Naše novine), Požarevca (Radio Boom93), Beograda (EnergyObserver portal)  i Užica (Radio Luna). Trener je bila Jasmina Debeljak Maljković. 

Cilj obuke je bio da unapredi znanja i veštine medijskih profesionalaca, predstavnika medija, za pisanje projekata za konkurse za sufinansiranje medijskih projekata, koje raspisuju  nadležno ministarstvo, pokrajinski i lokalni organi.

Radionica je bila struktuirana kao kombinacija teorijske nastave i praktičnog rada, kako bi učesnicima bilo omogućeno da odmah primene stečeno znanje i informacije koje su dobili. Učesnici su na radionici bili upoznati sa strukturom i osnovnim principima razvoja i pisanja projekata; sa osnovnim principima planiranja troškova i izrade budžeta; sa osnovama logičke matrice. Materijal koji im je podeljen služio im je i za praćenje teorijskog dela i pri praktičnom radu, a može im poslužiti i nakon obuke pri apliciranju na konkurse. Praktičan rad je podrazumevao rad po grupama - svaka grupa je radila svoj nacrt projekta u formularu Ministarstva kulture i informisanja, uz savete i pomoć trenera. O urađenim konceptima su diskutovali svi učesnici i davali svoje mišljenje, a trener je svakoj grupi ukazala na ono što je dobro i na ono što treba i kako unaprediti u konceptima. To je učesnicima pomoglo pri doradi koncepata. Koncepti su se bavili: upoznavanjem i očuvanjem kulturne baštine  stanovništva u Srbiji/Vojvodini, i podsticanjem interesovanja mladih za kulturno-istorijsko nasleđe; informisanjem javnosti o savremenim metodama reciklaže; informisanjem građana o prisustvu opasnih materija u vodi i njihovim uticajem na zdravlje ljudi i životinja, i problemima osoba sa invaliditetom. I ova radionica je bila veoma interaktivna, što je doprinelo dinamičnosti radionice i razmeni mišljenja i iskustava.

Prema mišljenju učesnika, radionica je bila izuzetno korisna kako početnicima (onima koji nisu ranije radili projekte), tako i onima koji su imali iskustva u apliciranju, na njoj su mnogo naučili i unapredili svoje znanje, a to znanje će moći da primene prilikom apliciranja na medijske konkurse. Posebno su pohvalili organizaciju radionice, profesionalni nivo trenera, interakciju učesnika sa predavačem i međusobnu razmenu mišljenja i iskustava učesnika, izbor teme radionice, praktične primere, razjašnjene nedoumice posle radionice.

 

Projekat ANEM-a „Obuka medijskih profesionalaca za pisanje projektnih predloga za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja" sufinansiran je iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja.

AGENDA RADIONICE JE DOSTUPNA OVDE.

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • FOTO:ANEM

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs