Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Radionice

15. 12. 2016

ANEM-ove radionice za evaluatore medijskih projekata

Tokom novembra, u okviru projekta koji ANEM sprovodi uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, organizovane su 2 dvodnevne radionice za medijske profesionalce - vlasnike, urednike i novinare ANEM-ovih članica, gde su im data potrebna znanja i veštine za evaluaciju medijskih projekata u okviru projektnog sufinansiranja javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Prva od dve radionice, pod nazivom „Radionica za evaluatore projektnih predloga u cilju odabira najboljih medijskih projekata za sufinansiranje sredstvima Ministarstva kulture, AP Vojvodine i lokalnih samouprava" održana je 28. i 29. novembra u Novom Sadu, u prostorijama Radio Kafea Radija 021, a druga 5. i 6. decembra 2016. u Nišu. Obuku je prošlo ukupno 24 polaznika iz 21 različite medijske kuće, radija, RTV, TV i portala, ANEM-ovih članica, iz 17 različitih gradova širom Srbije (Zrenjanin, Stara Pazova, Pančevo, Kovin, Srbobran, Novi Sad, Subotica, Kikinda, Knjaževac, Kruševac, Pirot, Petrovac na Mlavi, Niš, Aleksinac, Vranje, Leskovac, Čačak), koji bi u budućnosti, zbog svog višegodišnjeg profesionalnog iskustva i dokazanog etičkog pristupa u novinarstvu, mogli da budu izabrani kao članovi stručnih komisija za evaluaciju projektnih predloga na konkursima koje raspisuje Ministarstvo kulture, AP Vojvodine i lokalne samouprave.

U toku dva dana intenzivnog rada sa stručnim trenerom, polaznici su bili upoznati sa ciljevima projekta i samog treninga, kao i sa ulogom evaluatora u procesu evaluacije projektnih aplikacija, sa strukturom projekta - šta čini dobro napisan, a šta loše napisan projekat i šta dobro napisan projekat treba da uključi. Kroz analizu problema, opisa situacije u sektoru, definisanje ciljeva, svrhe projekta i aktivnosti, polaznici su stekli uvid u to kako se koncipira dobar projekat i kako se projektna ideja uklapa i odgovara na zahteve konkursa i njegovih ciljeva.

Radionice su organizovane u okviru projekta koji realizuje ANEM uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs