12. 06. 2013

SMS porukom protiv korupcije u zdravstvu

Beograd, 12.06.2013 (Vecernje novosti) - Udruženje građana Srbija u pokretu predstavilo je danas Prvi SMS servis za prijavu korupcije u zdravstu, "građani za građane", uz ocenu da je najbolji način borbe protiv korupcije kada se učini da ona postane javno poznata.

Na osnovu iskustva sa sajtom Kakav je doktor, shvatili smo da neki građani koji se susreću sa korupcijom u zdravstvu nemaju pristup Internetu, pa smo došli na ideju da slanjem SMS poruke na broj 061-24-444-24 omogućimo svima da na jednostavan i lak način taj slučaj prijave, rekao je predstavnik Udruženja Predrag Stojičić.

Kako je još saopštilo ovo Udruženje, servis je pokrenut uz podršku Agencije za borbu protiv korupcije, Ministarstva zdravlja Srbije i UNDP.

Izvršni direktor Udruženja Ana Babović je istakla da se ovo Udruženje već tri godine bavi borbom protiv korupcije u zdravstvu, realizacijom projekata "Ne primam mito, radim za platu" i kreiranjem sajta za ocenjivanje rada lekara i prijavu korupcije http://www.kakavjedoktor.org./

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs