10. 06. 2014

BCBP pokrenuo diskusiju o korupciji u policiji

10.6.2014. - Panel diskusije u gradovima širom Srbije, seminar za predstavnike MUP-a, policijskih sindikata i civilnog društva i trening za novinare neke su od aktivnosti kojima je Beogradski centar za bezbednosnu politiku otvorio prostor za diskusiju o rizicima od korupcije u policiji, načinima borbe protiv nje i ulozi OCD u tom procesu.

Na panel diskusijama održanim u Majdanpeku, Zrenjaninu i Bečeju učesnici su zaključili da je za efikasnu borbu protiv korupcije u policiji, pored jačanja Sektora unutrašnje kontrole, boljeg upravljanja ljudskim resursima i depolitizacije policije, neophodno osnažiti građane i policajce da prijave korupciju. Detaljniji izveštaj sa diskusija možete pročitati ovde.

Tokom trodnevog seminara održanog na Mokroj gori predstavnici MUP-a, policijskih sindikata i organizacija civilnog društva su se složili da je za efikasnu borbu protiv korupcije u policiji potreban sistemski pristup, sprovođenje preventivnih i represivnih mera, ali i uključivanje policijskih sindikata i organizacija civilnog društva koje u velikoj meri mogu da daju doprinos borbi. Ceo tekst o seminaru možete pročitati ovde.

Novinarke i novinari iz redakcija šest nacionalnih i sedam lokalnih i regionalnih medijskih kuća su na treningu koji je BCBP organizovao, pored obuke za istraživanje korupcije u policiji, vojsci i službama bezbednosti, imali priliku da sa predstavnicima MUP-a, OCD i istraživačkih medija diskutuju i o ulozi institucija, novinara i građana u borbi protiv korupcije u sektoru bezbednosti. Teme sesija i citate predavača možete pročitati ovde.  

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs