Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

15. 06. 2010

ANEM: ODRŽANA SKUPŠTINA ANEMA

Beograd, 15.06.2010. - Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) održala je 10. juna 2010.g. u Beogradu redovnu Skupštinu na kojoj su usvojeni izveštaji o radu asocijacije u prethodnom periodu, usvojen Aneks Ugovora o osnivanju i Statuta Udruženja - Kodeksa ANEM-a i izabran novi Upravni odbor Asocijacije.

Skupština je konstatovala da su nakon 17 godina od osnivanja Asocijacije, ciljevi radi kojih je ANEM osnovan i dalje aktuelni, te da je izgradivši svoje pozicije u društvu i na medijskoj sceni u Srbiji, ANEM kreirao prostor za svoj dalji angažman na stvaranju povoljnog pravnog okvira za funkcionisanje elektronskih medija u zemlji, razvoju i unapređenju medijske politike i zakonodavstva i unapređenju profesionalnih i tehničkih standarda u medijskoj industriji, u cilju afirmacije slobodnog, nezavisnog i profesionalnog rada svih elektronskih medija u službi javnih interesa.

Usvojenim Aneksom Ugovora o osnivanju i Statuta Udruženja - Kodeksa ANEM-a, omogućen je operativniji rad Upravnog odbora asocijacije između skupštinskih zasedanja. Za članove Upravnog odbora jednoglasno su izabrani Saša Mirković iz RTV B92, Milorad Tadić iz Radija Boom 93 iz Požarevca, Boban Tomić iz RTV Prima iz Bajine Bašte, Dragan Kocić iz City Radija iz Niša i Slobodan Krajnović iz Radija 021 iz Novog Sada. Za predsednika Asocijacije izabran je Saša Mirković, a za njegovog zamenika Dragan Kocić.

Skupština je donela i odluke o prestanku članstva jednog broja članica koje su ostale bez dozvola za emitovanje na javnim konkursima Republičke radiodifuzne agencije, kao i o prijemu jednog broja pridruženih članica u punopravno članstvo.

Na zasedanju Skupštine ANEMa, dodeljene su i nagrade ANEMov Svetionik, jednoj stanici i pojedincu. U kategoriji Pojedinac, za doprinos unapređenju medijskog sektora i uloge medija u razvoju civilnog društva, kao i rad u skladu sa standardima i principima za koje se Asocijacija zalaže, dobitnik nagrade  je BRANKICA STANKOVIĆ, novinarka B92. U kategoriji Stanica, za očuvanje misije i vizije Asocijacije, razvoj osnovnih načela ANEMa i za postignut napredak u radu, uz poštovanje standarda i principa za koje se Asocijacija zalaže, dobitnik nagrade je RADIO „EMA" iz Bujanovca.

Saša Mirković, predsednik ANEMa

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs