Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

28. 07. 2011

ANEM: PROTEST POVODOM HAKOVANJA WEB SAJTA RADIO CITY, NIŠ

Beograd, 28.07.2011 - Asocijacija nezavisnih elektronskih medija najoštrije protestuje povodom hakovanja web sajta Radio City iz Niša od strane albanskih hakera.

U saopštenju Radio City-ja navodi se da su albanski hakeri UAH CREW dana 27.07.2011. godine hakovali web sajt Radio City sa porukom KOSOVO IS SHQIPERI (Kosovo je albansko). U saopštenju se dalje navodi da je razlog ovog napada najverovatnije činjenica da ovaj radio emituje zajedničke emisije mreže lokalnih radio stanica s Kosova i iz uže Srbije, a kojoj se pridružio i Radio City, pod nazivom "Most izvan granica". Cilj projekta u okviru koga se emituju ove emisije je istraživanje na temu da li je moguć zajednički život Albanaca i Srba na Kosovu i da li je rešenje za Kosovo podela ili nezavisnost.

ANEM ukazuje da se ovakavim postupanjem kreira atmosfera u kojoj se mediji onemogućavaju da informišu javnost, ali i da javno debatuju o pitanjima koja su važna za zajednički život Albanaca i Srba na Kosovu i Metohiji. ANEM posebno ističe da mediji koji se bave ovim pitanjima moraju biti zaštićeni od postupaka koji onemogućavaju informisanje javnosti i javne debate na navedenu temu, naročito imajući u vidu da u projektu učestvuju i lokalne stanice sa Kosova i lokalne stanice iz uže Srbije. ANEM upozorava da ekstremni stavovi, kao i sprečavanje i nedostatak dijaloga i javne debate o svim otvorenim pitanjima ne doprinosi boljoj budućnosti svih ljudi koji žive u Srbiji i Kosovu i Metohiji.

ANEM iskazuje punu solidarnost sa svojom članicom Radio City iz Niša i poziva nadležne organe Republike Srbije i nadležne na Kosovu da preduzmu sve mere kako bi se sprečila dalja opstrukcija ovog projekta.  

Predsednik ANEMa,

Saša Mirković

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs