Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

25. 10. 2013

MILORAD TADIĆ - NOVI PREDSEDNIK ANEM-a

Beograd, 25.10.2013. - Upravni odbor Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) izabrao je Miloradа Tadićа za novog predsednika ANEM-a.

Milorad Tadić rođen je 1966. godine u Požarevcu. Studirao je na Katedri za organizaciju scenskih i kulturno-umetničkih delatnosti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Pokrenuo  je privatni Radio Boom93 u Požarevcu 1992. godine, i do danas je direktor i glavni i odgovorni urednik.  Iza sebe ima dvadesetpetogodišnje iskustvo na radiju, a u oblasti rukovođenja i planiranja u elektronskim medijima usavršavao se na prestižnim edukacijama za urednike i menadžere u organizaciji BBC-a, IREX-a i USAID-a. Jedan je od osnivača i dugogodišnji potpredsednik ANEM-a. Bio je i koordinator Asocijacije od 1999-2001.godine. Osnivač je Odbora  za ljudska prava Požarevac, 2000.godine, a od 2001-2006. godine bio je član Upravnog odbora  Fonda za otvoreno društvo. Oženjen je i  ima dva sina.

Na funkciji predsednika ANEM-a, Milorad Tadić zamenio je Sašu Mirkovića koji je podneo ostavku zbog odlaska na mesto pomoćnika ministra kulture i informisanja zaduženog za medije. Tadić je četvrti predsednik Asocijacije od njenog osnivanja 1993. godine, nakon Verana Matića iz B92, Slobodana Stojšića iz novosadskog Radija 021 i Saše Mirkovića. U treću deceniju svog postojanja, sa Miloradom Tadićem, jednim od originalnih osnivača na čelu, ANEM ulazi kao udruženje koje u svom članstvu okuplja osnivače više od stotinu elektronskih medija, snažno posvećen unapređenju uslova za razvoj medija i slobode izražavanja u Srbiji.

ANEM Sekretarijat

  • Milorad Tadic

  • Milorad Tadic

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs