Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

21. 10. 2005

ISPITATI NAVODE U SLUČAJU PANTIĆ

Milan Pantić, novinar iz Jagodine, ubijen je 11. juna 2001. godine. Mediji su preneli izjavu Aleksandra Petkanića – koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, a za sebe tvrdi da je bivši policajac – koja sadrži detaljan opis napada na Pantića, ime lica koje ga je, navodno, ubilo, kao i ime lica koje je, navodno, izvršiocu i njegovim saučesnicima isplatilo nagradu. Ministar policije Dragan Jočić izjavio je da je reč o čoveku koji je u zatvoru zbog 55 krivičnih dela prevare i lažnog predstavljanja. On je dodao da je slučaj ubistva novinara Pantića policija detaljno istražila i ustanovila da ne postoji nijedna značajna činjenica koja bi ukazivala na određene izvršioce.

ANEM u današnjem saopštenju ukazuje na neophodnost da svi navodi koji upućuju na moguće nalogodavce i izvršioce ubistva novinara Milana Pantića budu ispitani, uključujući i navode koji dolaze od lica iz kriminogene sredine ili su osuđena za različita krivična dela. Nerazjašnjena ubistva novinara Milana Pantića i Slavka Ćuruvije u dovoljnoj meri i već godinama opterećuju društvenu i političku situaciju u zemlji, kao i odnose između novinara, medija i državnih organa, te je stoga apsolutno neophodno da nadležni ozbiljno i pažljivo razmotre svaki novi trag koji bi mogao ukazivati na izvršioce i nalogodavce zločina.

Slobodan Stojšić, predsednik Upravnog odbora ANEM-a

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs