Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

14. 04. 2007

ANEM OSUĐUJE BOMBAŠKI NAPAD NA DEJANA ANASTASIJEVIĆA

Beograd, 14.04.2007. - Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) najoštrije protestuje povodom bombaškog napada na stan novinara Dejana Anastasijevića.

MUP Srbije saopštio je da je noćas eksplodirala bomba ispred stana novinara nedeljnika "Vreme" Dejana Anastasijevića i da niko nije povređen.

Anastasijević je i ranije bio izložen napadima zbog svojih istraživačkih tekstova o zločinima u bivšoj Jugoslaviji i o organizovanom kriminalu u Srbiji. Noćašnji napad usledio je nakon što je Anastasijević gostovao na Radiju i Televiziji B92, gde je kritikovao kao blagu presudu za ratni zločin članovima paravojne jedinice »Škorpioni«.

ANEM od nadležnih zahteva da energičnom i efikasnom akcijom otkriju i izvedu pred lice pravde odgovorne za napad, jer će se samo na taj način dokazati i politička spremnost ne samo da se zaštiti Dejan Anastasijević i njegova porodica, već i da se
zaštiti sloboda izražavanja u društvu.

ANEM poziva profesionalne medijske i novinarske asocijacije i demokratsku javnost da jasno iskažu solidarnost sa Dejanom Anastasijevićem i da tako odbrane pravo na kritičko izveštavanje o temama koje i dalje predstavljaju tabu u srpskoj javnosti.

Saša Mirković, predsednik ANEM-a

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs