Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

23. 11. 2007

PRIMITIVNO VREĐANJE NOVINARKI KAO NEDOPUSTIV PRITISAK NA RAD MEDIJA

Beograd, 23.11.2007. - Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) pridružuje se osudama napada i uvreda Petra Lukovića upućenih saradnicima i zaposlenima u članici ANEM-a, B92.

U svom tekstu u „Feral tribjunu“, koji na svojoj internet prezentaciji prenosi Liberalnodemokratska partija, Luković se besomučnim uvredama obrušio na Olju Bećković, autorku i urednicu emisije ”Utisak nedelje” i Danicu Vučenić, urednicu emisije ”Kažiprst” Radija B92.

Zbog pitanja koja su novinarke u programima koje uređuju postavile predsedniku LDP-a Čedomiru Jovanoviću, Luković ih napada kvalifikacijama, od najprimitivnijih ličnih uvreda i postavljanja medicinskih dijagnoza do neverovatnih optužbi za pomaganje fašistima.

ANEM posebno naglašava da se objavljivanje ovakvih tekstova na internet prezentaciji Liberalnodemokratske partije teško može shvatiti drugačije nego kao pritisak te stranke na medije i poziv na linč novinara koji profesionalno i savesno rade svoj posao. ANEM zahteva da takvi pritisci prestanu.

ANEM podseća da o profesionalnim kvalitetima napadnutih novinarki svedoče priznanja i nagrade koje su primile, kao i kvalitet emisija koje uređuju, a o radu Danice Vučenić i brojni mladi novinari po redakcijama širom Srbije na koje je svoja znanja prenosila kroz programe obuke u organizaciji upravo ANEM-a.

ANEM iskazuje punu solidarnost s Oljom Bećković, Danicom Vučenić i sa svima koji su izloženi napadima i pritiscima zbog svog profesionalnog rada.

Saša Mirković, predsednik ANEM-a

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs