Home  /  Članovi  /  Punopravni članovi  /  Radio  /  Radio 021, Novi Sad

FM 92,2 MHz

Svetozara Miletića 45 
21 000 Novi Sad
tel: 021/420 534
fax: 021/423 271

 


radio021@021.rs

http://www.021.rs/

logo 021

Prvi nezavisni elektronski medij u Novom Sadu osnovan 10. juna 1997. godine i u vlasništvu je zaposlenih. U novosadskom etru prvi put se čuo 17. juna iste godine pesmom "Satisfaction" Rolling Stones-a. Identifikovao se kao gradski, informativni radio.

U to vreme mediji su se bavili propagandom Miloševićevog režima, pa je 021 bio "crna ovca" i prvi elektronski medij u Novom Sadu koji je namerio da se bavi svojim poslom ‑ informisanjem. Dok su ostale TV i radio-stanice zabavljale građane strogo pazeći da ih ne uznemiravaju realnom slikom stvarnosti021 je nastojao da ih ohrabri na demokratske promene i stvori normalan medijski ambijent.

Od svog osnivanja pa do danas, program Radija 021 je u velikoj meri zavisio od društveno-političkih dešavanja, kao i od situacije u oblasti medija. Zbog toga je često realizovan u vanrednim uslovima. Kao gradski informativni program, Radio 021 od početka rada insistira na tolerantnoj komunikaciji i uvažavanju kulturnih, etničkih, konfesionalnih, polnih i drugih razlika. Podržava građansko društvo i uspostavljanje demokratije kroz dominantno informativno politički sadržaj, komunalni i programe lokalne zajednice, civilnog sektora i alternativne kulture i zabave.

Danas, osim što u svom delovanju teži ka ekonomskoj samostalnosti, Radio 021 je, kao društveno odgovoran medij, svoj programski koncept usmerio ka otporu prema kulturnom i političkom populizmu, na proizvodnju visokokvalitetnog programa koji afirmiše istraživačko novinarstvo i izveštavanje o spornim političkim i društvenim pitanjima i praktično svakodnevno promoviše način na koji odgovorni mediji treba da rade u korist javnog interesa i to programu daje poseban karakter i snagu.

Informativni program je usmeren na lokalnu zajednicu. Prati važne političke, društvene, socijalne, ekonomske teme i građansko društvo. Promoviše i uvažava vrednosti gradjanskog društva, nezavisnu političku poziciju i otvoren je za multietničke i multikulturalne sadržaje.

021 danas ima, sem radio stanice, u svom vlasništvu ima i web portal, Radio kafe, knjižaru i Fondaciju. Raspolaže sopstvenim kapacitetima za audio, video i TV produkciju. Portal na adresi www.021.rs je postao najposećeniji lokalni sajt u Srbiji i ujedno najrelevantniji izvor informacija iz Novog Sada i Vojvodine.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs