Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

25. 01. 2011

Stipendije za istraživački program Centra za studije medija i komunikacija Centralno-evropskog univerziteta u Budimpešti

Centar za studije medija i komunikacija (CMCS) Centralno-evropskog univerziteta u Budimpešti (CEU) raspisuje konkurs za dve istraživačke stipendije za program koji počinje u proleće 2011. i traje šest meseci sa mogućnošću produženja do 12 dodatnih meseci.

Kandidati treba da imaju specijalizaciju u oblasti javnih politika vezano za medije i komunikacije u okviru tema koje se tiču audio-vizuelnih medijskih servisa, elekronskih mreža i servisa (uključujući internet), upravljanja i vlasništa u ovim sektorima, kao i da su osposobljeni da sprovode komparativne analize u ovoj oblasti. Jedna stipendija je namenjena istraživaču sa specijalizacijom u sledećim oblastima: društveni mediji; civilno društvo i komunikacije; alternativni i/ili mediji specifičnih društvenih zajednica (community media); uticaj novih tehnologija; sloboda izražavanja na internetu; pitanja zaštite privatnosti.

Od stipendista se očekuje da spovedu sopstvene istraživačke projekte i učestvuju u razvoju aktuelnih aktivnosti i obuka koje sprovodi ovaj Centar a koje su vezane za njiihovu oblast interesovanja. Kandidati treba da budu u statusu mlađih istraživača ili istraživača i studenata koji pohađaju post-doktorske studije.

Pismo o zainteresovanosti zajedno sa CV-em, predlogom ili apstraktom istraživanja i kopijom skorijeg istraživačkog rada, šalje se na e-mail cmcs@ceu.hu do 15. februara 2011. U prijavi treba naznačiti u kom periodu je kandidat u mogućnosti da pohađa program.

Više informacija o Centru za studije medija i komunikacija kao i samom programu možete pronaći ovde.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs