Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

20. 12. 2011

BBC-jev novinarski seminar

BBC World Service Trust organizuje ekskluzivni trostepeni seminar u okviru projekta koji finansira EU „Podrška medijima u oblasti evropskih integracija". Seminar se organizuje u 3 ciklusa od 5 radnih dana tokom 2012. i uključuje neposredan rad sa domaćim i stranim BBC-jevim mentorima, kao i petodnevnu studijsku posetu različitim medijima u evropskim zemljama tokom koje će najuspešniji polaznici imati priliku da prate rad internacionalnih medija u evropskim prestonicama. Seminar je predviđen za novinare i urednike koji su u potpunosti ili delimično specijalizovani za bilo koje relevantne medijske teme - od izveštavanja o konkretnim političkim ili ekonomskim pitanjima, preko dopisnika iz pojedinih regiona, do zdravstva, prosvete, kulture ili drugih tema. Seminar, kroz kombinaciju praktičnog rada, razmene iskustava i savremenu novinarsku teoriju, organizovan je tako da omogući polaznike iz svih vrsta medija - štampe, radija, televizija, on-line i agencija - da razviju svoje profesionalne veštine i znanja, kroz upoznavanje najsavremenijih novinarskih metoda, tehnika i principa rada. Seminar je besplatan, a svi troškovi su pokriveni.

Prva dva stepena organizuju se u prvoj polovini godine, po sledećem rasporedu:

Prvi stepen
Beograd, 5 - 9 mart
Novi Sad, 12 - 16 mart
Kragujevac, 19 - 23 mart
Niš, 26 - 30 mart
Užice, 2 - 6 april
Novi Pazar 9 - 12 April
Vranje, 17 - 20 april
Zaječar, 23 - 27 april


Drugi stepen
Beograd, 14 - 18 maj
Novi Sad 21 - 25 maj
Kragujevac, 28 maj - 1 jun
Niš, 4 - 8 jun
Užice, 11 - 15 jun
Novi Pazar 18 - 22 jun
Vranje, 25 - 29 jun
Zaječar, 2 - 6 jul

Molimo Vas da se prijavite za Vama najbliži grad.

Treći stepen biće organizovan u drugoj polovini godine, za kada je predviđen boravak najuspešnijih polaznika u medijima u evropskim gradovima, gde će, kroz neposrednu saradnju sa tamošnjim mentorom iz iste oblasti u istom tipu medija, neposredno steći iskustvo o radu u savremenom medijskom okruženju.

Rok za podnošenje preliminarnih prijava 15.01.2012. godine.

Pravo prijavljivanja imaju svi aktivni, profesionalni novinari i urednici u medijima u Srbiji, sa iskustvom od najmanje 3 godine, ukoliko su specijalizovani za određenu oblast. Znanje engleskog jezika je prednost. Broj mesta je ograničen. Prijave, sa motivacionim pismom i profesionalnom biografijom, poslati na adresu maja@eumediafund.rs.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs