Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

01. 03. 2012

Konkurs za najbolji medijski prilog na temu: „Komunalni otpad kao energent“

Nagradni konkurs za najbolji medijski prilog na temu „Komunalni otpad kao energent", raspisali su Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF) i Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije.
Konkurs ima za cilj da unapredi informisanje javnosti, privrede i industrije o značaju komunalnog otpada kao jednog od ključnih energetskih resursa u današnje vreme. Žiri će razmatrati prijave na osnovu doprinosa podizanju svesti javnosti i privrede o značaju reciklaže otpada i upotrebi kao novog izvora energije, ali neće zanemariti ni kreativnost, originalnost, etičnost i doprinos pozitivnim promenama u društvu.

Prijavljeni rad mora biti objavljen u periodu između 01.10.2011. i 30.04.2012. godine. Nagrada za tri prvoplasirana priloga je putovanje u predstavništvo kompanije Global Intercontinental Utilities BGD d.o.o. u Mančesteru i obilazak stadiona Old Trafford.

Uslovi konkursa:
Rad koji konkuriše za nagradu mora biti objavljen u medijima na teritoriji Republike Srbije. U izbor ulaze novinarske forme: izveštaj, intervju, članak, reportaža itd. Svaki novinar ima pravo da dostavi do tri priloga.

Način prijavljivanja:
Prijava na konkurs se nalazi na internet prezentaciji CEDEF-a i može biti poslata poštom na adresu CEDEF -Centralno-evropski forum za razvoj, Žorža Klemansoa 13, 11000 Beograd, sa naznakom „za novinarski konkurs".

Format prijave: Skeniran tekst ili isečak ili Word dokumentu (za štampu ), Word dokument sa linkom (Internet), DVD disk (Za TV) ili CD u mp3 formatu (za radio).

Članovi žirija: predsednik -Jovanka Arsić-Karišić (predsednik UO CEDEF-a), Jelka Jovanović (potpredsednik NUNS-a), Petar Jeremić (predsednik IO UNS-a), mr Bojan Kovačić (Agencija za energetsku efikasnost Republike Srbije), dr Miodrag Mesarović (generalni sekretar Komiteta Srbije Svetskog saveta za energetiku), Nenad Dograjić (kompanija Global Intercontinental Utilities BGD d.o.o.).

Odluka o najboljem prilogu će biti doneta tokom maja 2012. godine i objavljena na sajtu CEDEF-a, Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije, UNS-a i NUNS-a.

Krajnji rok za prijave je 30. april 2012. godine

Kontakt za medije:
Vesna Marković,
011 / 30 36 134

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs