Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

31. 01. 2013

Medijsko izveštavanje i diskriminacija žena

Fondacija Centar za demokratiju u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC) uz podršku USAID-a, organizuje konkurs za učešće na radionicama „Medijsko izveštavanje i diskriminacija žena" koje će se u okviru projekta „Jednake na poslu" održati od 15. do 16. februara 2013. godine u turističkom naselju „Relax" u Kovačici.

Cilj treninga je da se učesnici - 25 mladih novinara i novinarki i studenata novinarstva završnih godina, motivišu na aktivnije, redovnije i kompetentnije izveštavanje na temu diskriminacije žena na tržištu rada i na radnom mestu.

Trening će trajati dva dana i sastojaće se iz više sesija na kojima će učesnicima i učesnicama biti pružena obuka na temu diskriminacije žena i mehanizama zaštite od diskriminacije. Takođe, jedna sesija biće posvećena konkretnim primerima dobrog i lošeg izveštavanja na temu diskriminacije.

U okviru programa biće razmatrano i na koji način rodno osetljiv govor utiče na promenu položaja žena u društvu, kao i na koji način mediji mogu doprineti poboljšanju položaja žena i kakve su rodno senzitivne politike aktuelne.

Sve troškove puta do Beograda, ukoliko učesnici nisu iz Beograda, transfer do Kovačice, smeštaj i ishranu pokriće organizator.

Krajnji rok za slanje prijava je 8. februar 2013. godine.

Prijave i biografije možete slati elektronskom poštom Milošu Saviću na mejl milos@centaronline.org.

Prijavni formular

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs