Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

26. 06. 2013

Nagrade za posebna dostignuća u istraživačkom novinarstvu

Centralna evropska inicijativa (CEI) i Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) dedeljuju nagrade za posebna dostignuća u istraživačkom novinarstvu.

Ove godine, u specijalnom partnerstvu sa fondacijom Konrad Adenauer Stiftung (KAS), nagrade se dodeljuju u dve kategorije:

  • profesionalni novinari (4.000€)
  • mladi novinari, do 30 godina (1.000€)

Pravo učešća na konkursu imaju novinari iz zemalja članica Centralne evropske inicijative (Albanija, Austrija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina).

Za kategoriju profesionalni novinari mogu se prijaviti kandidati koji su u poslednje tri godine imali uspeha u istraživačkom novinarstvu i koji se još uvek aktivno bave novinarskim poslom.

U kategoriji mladi novinari mogu učestvovati kandidati koji su aktivni u oblasti istraživačkog novinarstva, makar u kontekstu obuke koju je organizovala škola/univerzitet, i koji su kao rezultat toga objavili istraživačku priču koja ispunjava sve profesionalne standarde.

Potencijalni učesnici moraju biti prijavljeni od strane pojedinaca, organizacija, medijskih kompanija, a samonominacije nisu dozvoljene. Za nagrade mogu konkurisati novinari iz svih medijskih oblasti: štampe, televizije, novinskih agencija ili internet novinarstva.

Krajnji rok za prijave 20. jul 2013. godine.

Pobednici će, pored novčanih nagrada, obezbediti i pravo učešća na Forumu medija jugoistočne Evrope (SEEMF), koji će se održati u Sarajevu, 7. i 8. oktobra 2013. godine.

Kontakt:
Barbara Fabro
CEI Senior Executive Officer
Via Genova, 9 - 34121 Trieste, Italy
Tel. +39 040 77 86 777/725 - fabro@cei.int

Pravila učešća i uputstvo za prijavu
Formular za prijavu

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs