Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

20. 01. 2014

Otvoren konkurs za Balkanske novinarske stipendije za 2014. godinu

Beograd, 20.1.2014. - Ne propustite priliku da osvojite novinarsku stipendiju u iznosu od 2000 evra, uz plaćene troškove putovanja i istraživanja, da unapredite svoj rad kroz učešće na međunarodnim seminarima, kao i da vidite vašu priču objavljenu širom Evrope.

Iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Kosova, pozvani su da se prijave na osmi po redu konkurs za dodelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost. 

Ove godine su, po prvi put, i novinari iz Grčke pozvani da se učestvuju  u ovom prestižnom medijskom programu. 

Svake godine, na otvorenom konkursu se bira deset novinara koji dobijaju novac i profesionalnu podršku za svoja prekogranična istraživanja vezana za teme od značaja za region i Evropsku uniju. Za 2014. godinu je odabrana tema GENERACIJE.

Kandidati koje izabere nezavisna komisija dobiće stipendije u iznosu od 2000 evra, kao i dodatnih 2000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Pored toga, imaće priliku da unaprede svoj rad kroz učešće na seminarima i saradnju sa međunarodno priznatim urednicima. Proizvedeni članci će biti objavljeni na engleskom i lokalnim jezicima u istaknutim regionalnim i međunarodnim medijima. Osim toga, tri najbolja članka će dobiti nagrade u iznosu od 4000, 3000 i 1000 evra.

Rok za prijavljivanje je 5. mart 2014. godine. Formular za prijavu, smernice i dalje informacije o stipendiji su dostupni na veb stranici: fellowship.birn.eu.com  

ERSTE Fondacija i Fondacija za otvoreno društvo, u saradnji sa Balkanskom istraživačkom mrežom BIRN, realizuju program Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost u cilju  podrške kvalitetnom istraživanju, povezivanju novinara na regionalnom nivou i objektivnom izveštavanju o temama koje su od ključne važnosti za čitav region i Evropsku uniju.

Za dodatne informacije, na raspolaganju je:

Dragana Žarković Obradović

program menadžer za stipendije BIRN

Gospodar Jevremova 47/III

11 000 Beograd, Srbija

Tel/fax: +381 (0)11 6 5555 91

Email: fellowship@birn.eu.com

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs