Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

23. 03. 2015

FILMART RASPISAO KONKURSE ZA UČEŠĆE NA JUBILARNOM 10. KAMPU „INTERAKCIJA“ I 5. MASTERKLASU „INTERDOC“

23.3.2015. Nezavisni filmski centar „Filmart" iz Požege je raspisao konkurse za učešće na jubilarnom 10. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija 2015" i 5. Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma „Interdoc 2015".

Ovogodišnji kamp „Interakcija" biće održan od 12. do 29. avgusta 2015. godine, u Požegi, tokom koga će petnaest učesnika, podeljeni u tri ekipe, snimiti tri dokumentarna filma. Na konkurs za učešće na kampu, mogu se prijaviti studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma. Povodom obeležavanja jubilarnog desetog kampa „Interakcija", pored studenata filmskih škola, pravo učešća na konkursu imaju i bivši učesnici kampa.

Istovremeno sa drugom fazom „Interakcije", od 19. do 28. avgusta 2015. godine, biće održan 5. Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc 2015", koji će voditi afirmisani reditelji Dragan Elčić i Mladen Matičević. Kroz predavanja i projekcije filmova, predavači će učesnicima masterklasa preneti znanje i iskustvo na temu „Kreativni dokumentarni film". Pored studenata filmskih škola, na konkurs za učešće na masterkalsu, mogu se prijaviti i filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu.

Konkurs za učešće na kampu „Interakcija" otvoren je do 15. aprila 2015. godine, dok se zainteresovani za učešće na masterklasu „Interdoc", mogu prijaviti do 10. juna 2015. godine.

Do sada na masterklasu, učestvovalo je 46 učesnika iz 22 zemlje, dok su na kampu „Interakcija", učestvovala 174 učesnika iz 45 zemalja i snimljeno je 35 dokumentarnih filmova. Sedam filmova, snimljenih tokom kampa, osvojilo je osam nagrada na filmskim festivalima u Indiji, Slovačkoj, Rusiji, Bugarskoj, Makedoniji i Srbiji. Na ovogodišnjem „Kustendorf"-u, film „Ringišpil", snimljen tokom prošlogodišnje „Interakcije", osvojio je nagradu „Vilko Filač" za najbolju fotografiju.

Više informacija o konkurisima, mogu se pronaći na sajtu www.film-art.org

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs