Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

21. 04. 2015

Konkurs za novinarsku nagradu

21.4.2015. (FoNet) - Novosadska novinarska škola saopštila je danas da je do 13. maja otvoren konkurs za nagradu Evropske unije (EU) za istraživačko novinarstvo.

Konkurs je otvoren za sve novinare ili grupe novinara koji su u periodu od 1. januara do 31. decembra 2014. godine objavili istraživačke priče o društvenim temama o zloupotrebi moći i osnovnih ljudskih prava, korupciji i organizovanom kriminalu u Srbiji, a sa kojima javnost na drugi način ne bi bila upoznata.

Za nagradu EU za istraživačko novinarstvo mogu se nominovati priče koje su objavljene ili emitovane u bilo kom mediju u Srbiji - štampanom, radio, TV, onlajn mediju ili njihovoj kombinaciji.

Nagrada EU za istraživačko novinarstvo ima cilj da istakne i promoviše izuzetna dostignuća istraživačkih novinara, kao ida unapredi vidljivost kvalitetnog istraživačkog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj, navodi se u saopštenju.

Nagradni fond u Srbiji za 2015. godinu iznosi 10.000 evra, a individualne nagrade kretaće se u rasponu od 3.000 do 5.000 evra.

U saradnji sa Fondacijom Gardijan među pobednicima iz svih sedam zemalja biće odabrana najbolja istraživačka priča u regionu, a autor će biti pozvan na studijsko putovanje u Gardijan/Observer.

Procesom dodele nagrade upravlja regionalno partnerstvo organizacija civilnog društva pod vođstvom Mirovnog instituta iz Ljubljane, koje je za ovaj zadatak odabrala Evropska komisija.

Evropska komisija će nadgledati i odobravati svaki važan korak u procesu dodele nagrade, a organizacija iz Srbije koja sprovodi dodelu nagrade je Novosadska novinarska škola, navodi se u saopštenju.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs