Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

05. 05. 2015

Nagrada Evropske komisije „Lorenco Natali“ za doprinos iskorenjivanju siromaštva - Rok: 31.8.2015.

(izvor: ec.europa.eu) - Ovogodišnja dodela nagrade „Lorenco Natali" je organizovana pod sloganom „Današnje priče mogu promeniti našu sutrašnjicu" i poklapa se sa održavanjem Evropske godine za razvoj. Evropska komisija će u decembru kao i prethodnih godina nagraditi novinare za izvanredan doprinos izveštavanju o razvoju i iskorenjivanju siromaštva.


Na konkurs se mogu prijaviti profesionalni novinari nezavisno od vrste medija za koje rade. Konkurs donosi i jednu novinu: ove godine za nagradu mogu konkurisati i novinari amateri, kao i blogeri.

Žiri će nagraditi po jednog profesionalnog i jednog novinara amatera iz svakog od sledećih regiona: Afrika, arapske zemlje i Bliski istok, Azija i Pacifik, Južna Amerika i Karibi te Evropa.

Pobednici dobijaju trofej i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 evra. Osim toga, pobednici će se takmičiti za dodatnih 5.000 evra odnosno Veliku nagradu na svečanosti dodele u decembru.

UKOLIKO ŽELITE DA SE PRIJAVITE

Ako ste profesionalni ili novinar amater i izveštavali ste o razvoju ili iskorenjivanju siromaštva, možete se prijaviti za učešće ovde do 31. avgusta 2015.

Na konkurs možete poslati članke (u štampanom ili elektronskom obliku) ili reportaže (emitovane na radiju ili televiziji) koji su objavljeni u periodu od 1. septembra 2014. do 31. avgusta 2015.

Ukoliko želite da saznate više o kriterijumima za prijavu, posetite ovaj link.

Ukoliko imate još pitanja, posetite odeljak sa često postavljanim pitanjima ili stupite u kontakt sa našim sekretarijatom.

Ako želite da podržite novinare u njihovim nastojanjima da svojim pričama promene izgled sutrašnjice, pomozite nam u širenju ove vesti!

Promotivni materijal je moguće besplatno preuzeti ovde; dodatni materijal za novinare je dostupan u kutku za informisanje.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs