Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

15. 04. 2010

SKREMBLOVANI STRANI MUZIČKI KANALI

Povodom dana žalosti RRA podseća emitere da prilagode program

Beograd, 15.04.2010. (Danas) - Republička radiodifuzna agencija (RRA) podseća sve emitere da danas zbog dana žalosti prilagode svoj program navedenim okolnostima u skladu sa zakonom, rečeno je Danasu u RRA. Vlada Srbije je donela odluku o proglašenju 15. aprila za dan žalosti zbog pogibije predsednika Poljske Leha Kačinjskog u avionskoj nesreći kod Smolenska.
Prema Zakonu o obeležavanju dana žalosti na teritoriji Srbije elektronski mediji su dužni da u svojim programima emituju odluku o proglašenju dana žalosti i o programu njegovog obeležavanja, obaveste javnost o skupovima sećanja, umesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih emisija sa zabavnom i narodnom muzikom, emituju muziku i emisije prikladne danu žalosti. RRA preporučuje emitovanje umetničke i instrumentalne muzike.

U kablovskom operatoru SBB navode za Danas da su dobili informacije od domaćih kanala da će prilagoditi svoje programe tokom današnjeg dana. U SBB napominju da će skremblovati muzičke kanale. U KDS-u i Ikomu juče nisu znali da nam kažu kako će regulisati distribuciju programa tokom dana žalosti.

Podsetimo, tokom trodnevne žalosti povodom smrti patrijarha Pavla, nastala je zabuna oko toga što su kablovski operatori skremblovali inostrane kanale, što, kako su tada objasnili u RRA, nije bilo u skladu sa propisima.

  

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs