Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

27. 04. 2010

OSUĐEN ZBOG PRETNJI PREKO FEJSBUKA

Novi Sad,  27.04.2010. (Danas) - Osnovni sud u Novom Sadu je osudio Vladimira Samardžića na tri meseca zatvora zbog pretnji upućenih preko društvene mreže Fejsbuk novinarki Brankici Stanković.

Portparol Tužilaštva Tomo Zorić je za elektronske medije rekao tim povodom da se sada vidi nejednakost u odlučivanju sudova, jer je ranije odbačena optužnica protiv šestorice huligana koji su na fudbalskoj utakmici upućivali mnogo gore pretnje Brankici Stanković kojoj su poručivali da će proći kao pokojni novinar Slavko Ćuruvija.

„Treba je zaklati i dati ovima sa B92 da je pojedu, mrtva kurvo" - zbog ovih pretnji izrečenih na Fejsbuk profilu grupe Insajder Vladimir Samardžić odlazi na izdržavanje tromesečne zatvorske kazne. To je druga presuda za pretnje Brankici Stanković preko interneta. Stefan Hadži-Antonović već je osuđen na godinu i tri meseca zatvora, ali u Tužičaštvu na ovu presudu, zbog težine dela, najavljuju žalbu.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs