Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

08. 05. 2010

NOVI ARANŽMAN ZA TANJUG I RADIO SRBIJU

Beograd, 08.05.2010. (Dnevnik) - Tokom ove godine biće usvojen novi zakon o novinskoj agenciji Tanjug i izmenjena uredba o Međunarodnom radiju Srbija, kojima će biti utvrđen njihov polož aj i finansiranje - najavila je pomoćnica ministra kulture zadužena za medije Nataša Vučković-Lesendrić. - Svesni smo problema koje donose subvencije samo jednoj novinskoj agenciji i hoćemo da isključimo mogućnost nelojalne konkurencije. Zato programom Vlade planira i izmenu zakona o Tanjugu.

Takođe je planirana je i izmena Uredbe o Radio Jugoslaviji (sada Međunarodni radio Srbija) kojim je predviđena transformacija ovog preduzeća sa 120 zaposlenih. Pomoćnica ministra je kazala i da će do sredine jula biti urađena, lane najavljena medijska strategija. Taj dokument biće baziran na uporednoj analizi stanja na medijskoj sceni i zakondavstva tri evropske zemlje i Srbije, koju su za potrebe Ministarstva sačinili evropski eksperti.

- Tim Evropske komsije koji pravi analizu opredelio se za Dansku, Nemačku i Austriju zbog etnič kih specifičnosti, broja stanovnika, položaja javnih servisa, lokalnih medija - rekla je ona.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs