Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

24. 06. 2010

SLEDEĆE SEDMICE BIRA SE DIREKTOR RTS

Ukupno petnaest kandidata za mesto prvog čoveka javnog servisa

Beograd,  24.06.2010. (Danas) - Za mesto generalnog direktora Radio-televizije Srbije kandidovalo se ukupno 15 kandidata, što je konačan broj prijavljenih, a sednica Upravnog odbora ove kuće biće održana 30. juna kada će i biti odlučeno ko je novi direktor javnog servisa, ističe za Danas Stanislav Veljković, generalni sekretar UO RTS.

Prema njegovim rečima, prijave svih kandidata sa dokumentacijom dostavljene su članovima UO. Veljković dodaje da imena kandidata ne može još da iznosi u javnost, jer nema ovlašćenja Upravnog odbora.

Dosad je potvrđeno jedino da se ponovo kandidovao aktuelni generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić, ali se u medijima pojavljuju još neka imena, dok su se pojedini kandidati sami predstavili javnosti. Među imenima kandidata pominju se Dejan Stanković, voditelj Lude kuće na TV Košava, Branimir Grulović, koji je nekada bio na čelu Studija B i dopisništva Rojtersa za Balkan, kao i Gvozden Jovanović, predsednik UO Svetlost iz Kragujevca. Kandidaturu je podneo i Filip Mladenović, novinar Radio Beograda 202, koji je bio „u trci" za generalnog direktora javnog servisa i na prošlom konkursu.

Sem njih, u medijima su se juče pojavila i imena kao što su Zoran Radinović, Svetislav Nedeljković, Vesna Štrbac, Slobodan Nakarada, Nenad Nikolić, Gordana Bralić-Bingulac, Stojan Stojčić, Igor Ristić, Todor Simeunović i Milan Milićević.

Na prošlom konkursu devet kandidata

Na prošlom konkursu za generalnog direktora RTS-a, pre četiri godine, bilo je ukupno devet kandidata. Reč je o Aleksandru Tijaniću, Zoranu Cvetkoviću, Dragani Abramović, Svetislavu Nedeljkoviću, Jovici Laziću, Filipu Mladenoviću, Milošu Tanaskoviću, Aleksandru Vlajkoviću i Miroljubu Jokoviću.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs