Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

04. 07. 2010

OBRADOVIĆ NOVI PREDSEDNIK NUNS-A

Beograd, 04.07.2010. (Politika) - Vukašin Obradović, glavni i odgovorni urednik nedeljnika „Vranjske", izabran je juče u beogradskom Medija centru za novog predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Na vanrednoj izbornoj skupštini tog strukovnog udruženja Obradović je bio jedini predloženi kandidat, a podršku mu je pružilo 139 od ukupno 145 kolega.

Zahvalivši na poverenju novoizabrani predsednik NUNS-a rekao je da će se Udruženje za vreme njegovog mandata ozbiljno posvetiti izradi medijske strategije, zaštiti prava novinara, a više pažnje usmeriti na rad i probleme lokalnih medija, kao i to da će se zalagati za poboljšanje socijalnog statusa novinara.

- Rad na medijskoj strategiji moramo shvatiti ozbiljno, jer će ona opredeliti medijsku scenu u Srbiji, ali i sudbinu novinara. Takođe, sudska praksa je postala opasna, pa se time moramo pozabaviti i među sobom, ali i u razgovoru sa odgovarajućim institucijama. Moramo upoznati javnost sa činjenicom kakve mogu biti posledice nakaradnih sudskih presuda - istakao je Obradović.

Vukašin Obradović osnivač je i glavni i odgovorni urednik nedeljnika „Vranjske", dobitnik je nagrada „Jug Grizelj", „Dušan Bogavac" i „Stanislav Staša Marinković", a od strane Misije OEBS-a u Srbiji 2009. godine dobio je nagradu „Ličnost godine". Nalazio se na mestu potpredsednika NUNS-a, a funkciju vršioca dužnosti predsednika obavljao je od početka juna, kada je Đorđe Vlajić podneo neopozivu ostavku.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs