Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

14. 07. 2010

RRA: KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV PIRATA

Beograd, 14.07.2010. (Danas) - U cilju efikasnijeg suzbijanja radio piraterije, Republička radiodifuzna agencija (RRA), podnela je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal 50 krivičnih prijava protiv radio-stanica koje neovlašćeno emituju program i nalaze se u proceduri zatvaranja, ističe za Danas Srboljub Bogdanović, portparol RRA. Prema njegovim rečima, reč je o redovnoj aktivnosti u isključivanju nelegalnih radio i TV stanica, u koju je uključeno i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal. Bogdanović objašnjava da RRA nije imala ovlašćenja da pleni opremu nelegalnim emiterima, pa su zbog toga mnoge stanice kojima se zapečati objekat lomile službene pečate i nastavljale sa radom. S obzirom na to da nelegalne stanice emitovanjem programa vrše krivično delo, on kaže da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ima ovlašćenja da oduzima opremu tim emiterima.

- Takva praksa će se nastaviti i ubuduće i to tako što će RRA u saradnji sa Republičkom agencijom za elektronske komunikacije (Ratel) identifikovati prekršioce, a zatim podatke o tome predavati Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal - navodi se u saopštenju RRA.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs