Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

30. 08. 2010

OPTUŽNI PREDLOG ZA NAPAD NA NOVINARA TEOFILA PANČIĆA

Beograd, 30.08.2010. (Blic) - Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv Miloša Mladenovića i Danila Žuže zbog nasilničkog ponašanja prema novinaru nedeljnika "Vreme" Teofilu Pančiću, kome su naneli lakše povrede.

- Tužilaštvo je predložilo da im se produži pritvor. Oni su izvršili nasilničko ponašanje prema oštećenom Pančiću, značajnije narušili spokojstvo građana i teže remetili javni red i mir - izjavio je portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić.

Zorić je objasnio da je za krivično delo nasilničko ponašanje zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. "Stav tužilaštva kada je u pitanju zaštita novinara potpuno je jasan. Novinari sada uživaju krivično-pravnu zaštitu i tužilaštvo će uvek reagovati kada oni budu napadnuti i tražiti odgovarajuće kazne za odgovorne i procesuirati ih", istakao je Zorić.

Mladenović i Žuža se terete da su 24. jula oko 23 sata u Zemunu u autobusu javnog prevoza na liniji 83, po prethodnom dogovoru, napali Pančića i udarali ga šipkom i rukama.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs