Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

24. 01. 2011

HOMAN: NEOPHODAN DIGITALNI TV SIGNAL

Beograd, 24.01.2011. (Pravda) - Direktor Javnog preduzeća "Emisiona tehnika i veze" Vladimir Homan izjavio je juče da je ETV počelo da radi 1. januara, kada je u okrilje tog preduzeća prešlo svih 210 zaposlenih u sektoru ETV Radio-televizije Srbije. On je stanje objekata opisao kao "blago rečeno - očajno", a prema njegovim rečima, potrebno je izvršiti rekonstrukciju svih objekata kako bi u okviru projekata pretpristupne pomoći Evropske unije bilo dobijeno oko devet miliona evra za opremu koja je neophodna za sprovođenje procesa prelaska sa analognog na digitalno emitovanje programa.

Homan je istakao da je u procesu digitalizacije jedan od važnijih zadataka napraviti dobar projekat mreže, kako posle ne bi skupo koštalo popunjavanje "rupa" ukoliko cela teritorija zemlje nije pokrivena digitalnim signalom.

- Izvesno je da se 2015. nijedna naša televizija neće videti ako ne bude emitovala digitalni signal, koji je mnogo jači i bolji, jer će svi okolo da nas prekriju - upozorio je Homan i naveo da već sada postoji problem sa signalom hrvatske televizije po rubnim delovima Vojvodine, koji prekriva signal RTS.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs