Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

18. 02. 2011

PONAŠANJE KULSKIH VLASTI NEOBJAŠNJIVO

Beograd, 18.02.2011. (Dnevnik) - Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić osudio je, u razgovoru za „Dnevnik"; izbacivanje novinara iz kulske skupštine. Po njegovim rečima, podatak da novinari nisu bili akreditovani specijalno za Skupštinu, formalno ne bi smeo da bude razlog za njihovo udaljavanje sa zasedanja, a kamoli za nasilje kojem je pribeglo obezbeđenje.

- Po toj logici, novinar bi morao da bude akreditovan u svakoj instituciji posebno da bi preneo informaciju iz nje. To je i neizvodljivo i neprihvatljivo. Šta je sledeće? Da se zahtevaju akreditacije za svaku mesnu zajednicu, školu, ambulantu? - pita Šabić.

On kaže da je ponašanje lokalne samouprave u Kuli teško objašnjivo. Dodaje da je svaka vest da neki organ vlasti udaljava novinare s događaja koje su dužni da isprate - loša vest.

- U prilog lokalnoj samoupravi idu okolnosti kada je ona u direktnom kontaktu s građanima, bez posebnih administrativnih procedura. Ako otežava novinarima da izveštavaju o njenim aktivnostima, onda nema ni komunikacije, i to je uvek loše - smatra Šabić.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs