Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

23. 02. 2011

SNEG PREKO KLUPA

Nijedna televizija još nije pokazala interesovanje za prenose iz parlamenta

Beograd, 23.02.2011. (Večernje Novosti) - Nijedna od televizija sa nacionalnom frekvencijom nije, očigledno, zainteresovana da svoju publiku zabavlja emitovanjem skupštinskih zasedanja. Skupština je ponudila tendersku dokumentaciju za prenose, rok za prijave curi, ali se nije prijavio ni javni servis, niti neka druga televizija.

U parlamentu kažu da je rok otvoren još dve nedelje i da očekuju prijave emitera. Uslov će biti nacionalna frekvencija, tako da zasada ne dolazi u obzir prijava kablovskog "B92 info" kanala, koji je bio zainteresovan za emitovanje "nastupa" za skupštinskom govornicom.

Komercijalne nacionalne televizije odmah su se izjasnile da nisu zainteresovane, a RTS i dalje "tvrdi pazar", zbog duga Skupštine javnom servisu.

Aleksandar Tijanić, prvi čovek RTS, traži da Skupština prvo isplati dug od 3,3 miliona evra za prenose tokom prethodnih godina. Ili, da bar predloži plan otplate dugovanja. Tek onda će razmisliti o prenosima!

Skupština Srbije platiće ove godine za prenose 80 miliona dinara, ali ne obećava vraćanje milionskog duga za koji je tereti RTS.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs