Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

04. 03. 2011

OBRADOVIĆ: NEIZVESNO USVAJANJE MEDIJSKE STRATEGIJE

Beograd, 04.03.2011. (Pravda) - Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović ocenio je da potpuno neizvesno da li će i kada biti usvojena Medijska strategija i da su priče o rekonstrukciji Vlade Srbije potpuno zaustavile taj posao.

U izjavi agenciji Beta, Obradović je rekao da bi posledice neusvajanja Medijske strategije bile veoma velike i ozbiljne jer bi bilo zadržano stanje haosa u medijskom prostoru a Srbija ne bi ispunila obavezu koja ima na putu ka Evropskoj uniji. On je ocenio da je osnovni uzrok odugovlačenja rada na Medijskoj strategiji nedostatak političke volje, odnosno želje države da se to pitanje adekvatno reši. Kao najveće posledice neusvajanja Medijske strategije, predsednik NUNS-a je naveo činjenicu da se u nekim sredinama u Srbiji, suprotno zakonu, lokalne samouprave ponovo pojavljuju kao vlasnici medija. Takođe je naveo i slučaj Republičke Radiodifuzne agencije u kojoj je rad, praktično, onemogućen jer u vlasti nema dogovora oko izbora tri člana.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs