Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

22. 03. 2011

PLENILA JE ENERGIJOM I DOBROTOM

Poslednji oproštaj od Nataše Vučković Lesendrić

Beograd, 22.03.2011. (Blic) - Nataša Vučković Lesendrić, pomoćnica ministra kulture zadužena za medije, koja je preminula prošle nedelje, sahranjena je juče na Topčiderskom groblju u Beogradu, u prisustvu velikog broja njenih prijatelja.

Na komemoraciji koja je održana u Skupštini grada, od Nataše su se oprostili članovi njene porodice i najbliže kolege.

Dvadeset godina osećam Natašinu energiju, i sada je osećam. Najviše je davala nama, svojoj porodici, ne tražeći ništa za uzvrat. Aleksi je bila najbolja majka, a meni jedina ljubav i najbolji drug. Bila je hrabra, nikada nije očajavala i uvek se borila. Takvu ću je pamtiti - rekao je Natašin suprug Branko.

Veselin Simonović, glavni i odgovorni urednik "Blica", rekao je da je Nataša bila jedna od retkih osoba koju su svi voleli i cenili, bilo kao direktora štamparije, novinara ili PR menadžera. Njena energija i duh doveli su do toga da štamparija za nezavisne medije stane na noge. Umela je da komunicira s ljudima, da rukovodi, stvara nove projekte i svemu je prilazila s vedrinom i s verom u ljude - rekao je Veselin Simonović.

Dragana Nikolić Solomon, predstavnica OEBSa, rekla je, opraštajući se od Nataše, da je teško zamisliti da je više nema i da je ona bila neko ko je dobijao najteže bitke.

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović rekla je da su njih dve zastupale različite stavove, ali da joj je Nataša pokazala da je moguća drugačija politika u kojoj ne moraju da se gaze ljudi.

Ministar kulture Predrag Marković rekao je da nije imao prilike da upozna Natašu, ali da su svi kada je došao u ministarstvo imali potrebu da mu kažu da s njima radi i Nataša. Tog jutra kad smo saznali, ljudi nisu funkcionisali i nisu mogli da rade svoj posao. Nikada do sada nisam video da neko toliko nedostaje, i to ne zbog jedne osobine, jer su svi naveli različite osobine i kvalitete zbog kojih im Nataša nedostaje - rekao je Marković.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs