Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

23. 04. 2011

NVO PODNELE PRIGOVOR RRA ZBOG BUBNJEVIĆA

Novi Sad, Beograd, 23.04.2011. (Danas) - Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina podnela je juče prigovor Savetu Republičke radiodifuzne agencije (RRA) zbog imenovanja Dalibora Bubnjevića za člana Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine. Građanska Vojvodina očekuje da će RRA preispitati odluku o imenovanju i podseća da je kandidatura glavnog urednika lista Zrenjanin Bubnjevića za članstvo u UO RTV-a već jednom bila odbijena 2009.

"Čudi nas zaboravnost članova Saveta RRA, koji su 2009. usvojili prigovor i odbili Bubnjevićevu kandidaturu, a dve godine kasnije istu osobu imenovali u UO RTV-a", navodi se u saopštenju Građanske Vojvodine.

Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić ističe za Danas da je rok za prigovore bio 15 dana od objavljivanja imena kandidata za članove upravnih odbora, kao i da je prošlo više od mesec dana do izbora, ali da nije stigao nijedan prigovor na kandidaturu Bubnjevića. Prema njegovim rečima, prvog radnog dana posle uskršnjih praznika RRA će razmotriti da li naknadni prigovor može uticati na promenu već donete odluke o članovima UO.

- Što se tiče njegove kandidature iz 2009, Bubnjević tada jednostavno nije izabran u UO RTV, ali ne zbog tog prigovora. Međutim, ne znam da li je možda to ipak uticalo na glasove članova Saveta RRA, jer je glasanje tajno - objašnjava Karadžić.

Podsetimo, nevladine organizacije optužile su Bubnjevića da je radio marketing za knjigu "Slučaj Nacionalni stroj", autora Gorana Davidovića Firera, koji je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog raspirivanja nacionalne, rasne i verske mržnje. Bubnjević je demantovao ove tvrdnje i naveo da je tužio izdavača knjige i dobio odštetu.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs