Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

26. 04. 2011

PRVI SASTANCI O MEDIJSKOJ STRATEGIJI

Beograd, 26.04.2011. (Danas) - Radna grupa zadužena za izradu Nacrta medijske strategije održala je prošle nedelje prva dva sastanka na kojima je dogovorena struktura ovog dokumenta i podeljeno ko će od članova koju oblast da obradi. Što se tiče samog sadržaja strategije još nije ništa konkretno dogovoreno, a predviđeno je da se članovi radne grupe sastaju najmanje tri puta nedeljno.

Podsetimo, prošle nedelje, formirana je radna grupa od sedam članova, koja će za zadatak imati da pripremi nacrt medijske strategije do 1. juna, nakon čega će uslediti javna rasprava. Takozvanu "medijsku koaliciju", koju čine NUNS, UNS, ANEM, Lokal pres i NDNV, u radnoj grupi predstavlja profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski, pravnik Slobodan Kremenjak i Jelena Surčulija sa FPN-a. Asocijacija medija "delegirala" je urednika Vremena Dragoljuba Žarkovića i urednika Foneta Zorana Sekulića, dok su članovi koje je predložilo Ministarstvo kulture stručnjak za marketing Igor Avžner i stručnjak za evropsko medijsko pravo Danilo Nikolić.

Prema protokolu koje je Ministarstvo kulture potpisalo sa medijskim udruženjima, sastancima radne grupe u svojstvu posmatrača mogu prisustvovati i po jedan predstavnik Ministarstva, civilnog društva, Saveta Evrope i OEBS-a.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs