Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

16. 05. 2011

A DRŽAVA DA STROGO KAZNI NAPADAČA

Vlasnik Televizije "Spektri" u Bujanovcu traži zaštitu

Bujanovac, 16.05.2011. (Blic) - Funkcioner Partije za demokratsko delovanje (PDD) Agim Zeka Isljami fizički je napao vlasnika lokalne Radiotelevizije "Spektri" Nedžata Beljuljija u Bujanovcu. Isljami, koji je šef kancelarije PDD i koordinator lokalnog odbora za ljudska prava, napao je Beljuljija u petak uveče u jednom restoranu brze hrane u Bujanovcu. Povod za napad na Beljuljija najverovatnije je komentar emitovan dva dana ranije pod nazivom „Nema prestanka skandalima opštinskog rukovodstva u Bujanovcu".

Kako RTV "Sprektri" saopštava, u komentaru je obelodanjen način na koji je načelnik lokalne samouprave Faruš Isljami, inače visoki funkcioner PDD, uz pomoć predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija, zloupotrebom službenog položaja, zaposlio svoju suprugu.

Agim Zeka Isljami, napadač na vlasnika RTV "Spektri" Nedžata Beljuljija, rođeni je brat načelnika lokalne samouprave Faruša Isljamija.

- Ovo je šesti napad za četiri godine. Niko do sada nije odgovarao za ovakve napade. Tražimo od države da nas zaštiti jer radimo naš posao profesionalno i ništa više. Novinari treba da imaju isti tretman u Bujanovcu kao i u Beogradu - kaže za "Blic" napadnuti Beljulji.

On kaže da se nada da bar u ovom slucaju, kad je jasno ko je napadač i kako je do napada došlo, reformisano državno pravosuđe neće naći olakšavajuće okolnosti. - Nadam se da će se praksi nekažnjavanja ili simboličnih kazni zbog napada na novinare konačno stati na put - kaže sagovornik "Blica".

Sprega s politikom

- Zbivanja u Bujanovcu i napadi na medije ukazuju na haotično stanje u našem društvu i na pritiske u medijima koji ne janjavaju. Ne možemo da ne napomenemo da u Bujanovcu postoji sprega međusobne zaštite postojeće političke garniture i rukovodećih Ijudi u bujanovačkoj policiji. Što je još gore, napadač na RTV "Spektri" ujedno je i koordinator lokalnog odbora za Ijudska prava u Bujanovcu. Umesto da on bude prvi koji bi osuđivao ovakve slučajeve i stao u odbranu medija, on sam, nažalost, krši ta pravila i postaje sluga političkim nalogodavcima - objašnjava Beljulji.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs