Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

14. 05. 2011

OPET NE DAJU NOVINARIMA U SALU

Ekipi TV Kula nije izdata akreditacija za sednicu skupštine opštine

Kula, 14.05.2011. (Dnevnik) - Odbornici koalcije SPS-JS nisu želeli da prisustvuju jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Kula jer nije svim novinarima dozvoljeno da uđu u skupštinsku salu i prate sednicu. Naime, ekipi TV Kula je odbijen zahtev za akreditacijom koji je po novom Pravilniku obavezan da se podnese mandatno - imunentnoj komisiji. Vlasnik TV Kula Dragan Jovanović izrazio je nezadovoljstvo što jedino njegovoj ekipi nije dozvoljeno praćenje sednice.

- Nešto slično sam i očekivao, jer se ovo opštinsko rukovodstvo koristiti svim sredstvima da meni ne omoguće da pratim rad skupštine i informišem građane. Strašno je što meni nisu dozvolili da uđem, a moj zahtev je isti kao i zahtev "Večernjih novosti", "Blica" i "Dnevnika". Mislim da ovim pokazuju da su u sukobu sa građanima, a ne sa mnom i drago mi je da to građani prepoznaju - rekao je Jovanović.

Predsednik SO Kula Željko Kovač istakao je, ovim povodom, da su jedino Radio Kula i novine Rusko slovo imali kompletnu dokumentaciju za prisustvo na sednici. Na pitanje novinara zašto je onda dopisnicima ostalih novina dozvoljen ulazak u skupštinsku salu, a ekipi TV Kula nije, Kovač je rekao da zahtev za akreditacijom Dragan Jovanovića nije odgovarajući jer nije na posebno za to sačinjenom obrascu.

- Tačno je da je Jovanovićev zahtev isti kao i zahtev novinarke "Blica" Ranke Ivanoske, ali mi smo nju akreditovali na intervenciju Jelke Jovanović, podpredsedice NUNS-a - dodao je Kovač.

Odbornici koalcije SPS-JS su najavili da dok god svim novinarima ne bude dozvoljeno prisustvo sednici, oni neće ulaziti u skupštinsku salu.

- Ovo je skandalozno. Ne samo što su izostavljene tačke dnevnog reda koje se tiču rešavanja gorućih problema, kao što je azil za pse i sporno dovođenje splava Harem, već i onemogućavaju novinare i dalje da rade svoj posao - rekao je Čedomir Rašković, šef odborničke grupe SPS-JS.

Na sednici SO Kula i nezavisni odbornik Velibor Milojičić je osudio opštinsko rukovodstvo što zabranjuju pojedinim novinarima da prisustvuju sednici. Takođe, i odbornici SRS su se složili sa Milojičićem i dodali da se na glasanje stavi njihov predlog da se obezbedi radio prenos sa sednice. Odbornici SO Kula su sa 20 glasova protiv odbili ovaj predlog, dok je 12 odbornika glasalo za predlog radikala.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs