Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

11. 05. 2011

EuroDIG 2011

Međunarodna konferencija o upravljanju internetom "EuroDIG 2011" ove godine održava se u Beogradu.

Beograd, 11.05.2011. (Digitalna agenda) - Uprava za Digitalnu agendu biće domaćin Međunarodne konferencije o upravljanju internetom "EuroDIG 2011", koja će biti održana u Sava Centru, u Begradu, 30. i 31. maja 2011. godine. Ovaj skup se organizuje svake godine kao redovna aktivnost mreže Evropski dijalog o upravljanju internetom - EuroDIG i okuplja zainteresovane evropske aktere - predstavnike Vlada, regulatotre, poslovni sektor, civilno društvo. Cilj konferencije je razmena mišljenja i najbolje prakse o pitanjima koja će biti predmet diskusije na sastancima Globalnog Foruma o upravljanju internetom (IGF), koji se organizuje u okviru Međunarodne unije za telekomunikacije (International Telecommunication Union - ITU).

U okviru "EuroDig 2011" učesnici će razgovarati o temama u vezi sa politikom razvoja i uređenja interneta kao što su: zaštita bezbednosti, privatnosti i identiteta, uloga i odgovornost pri upotrebi novih medija, društvenih mreža, blogova, novi ekonomski modeli i poslovni trendovi, kao i primena interneta u obrazovanju i javnim servisima.

Konfereciju "EuroDig 2011" organizuju Uprava za Digitalnu agendu, Švajcarsko regulatorno telo za telekomunikacije OFCOM, Savet Evrope i DiploFoundation uz podršku Evropske radiodifuzne unije, Vlade Finske, RATEL-a, a sponzori su Telenor, Huawei, RNIDS, Eunet, Ericsson, Switch, Microsoft, Cisco, Google, Skype.

Program konferencije i registracija dostupni su na internet adresama: http://www.eurodig.rs/ i http://www.eurodig.org/.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs