Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

19. 05. 2011

SMENA U RTV NIJE (DOVOLJNO) TRANSPARENTNA

Novi Sad, 19.05.2011. (Dnevnik) - Šefica medijskog odeljenja Misije OEBS u Srbiji Dragana Nikolić-Solomon izrazila je zabrinutost zbog druge smene rukovodstva Radio- televizije Vojvodine koja, po njenim rečima, nije bila dovoljno otvorena za javnost.

- Smene rukovodstva su za svaki medij, a pogotovo za javni servis, veliki poremećaji koji ostavljaju dugoročne posledice i negativno utiču na rejting, posebno u ovom slučaju kada nisu dovoljno transparentno urađene - izjavila je Dragana Nikolić-Solomon.

Ona je na konferenciji „Budućnost javnog radiodifuznog servisa u Vojvodini" u Novom Sadu istakla da se mora postaviti pitanje do koje mere novinari i urednici utiču na sadržaj programa, a ako u tome ne učestvuju, ko onda kreira sadržaj javnog servisa.

Glavni i odgovorni urednik Televizije Novi Sad Ljubiša Nikolin, komentarišući kritike zbog nove emisije nekadašnjeg ratnog izveštača Milijane Baletić u programu RTV-a, rekao je da ta novinarka nije time rehabilitovana i da bi ona mogla biti otpuštena kada budu utvrđene sve činjenice:

- Nisam ja taj koji je propustio da kazni Milijanu Baletić. Nju je sud vratio na posao i sud je naredio da ona može da nastavi da radi na RTV-u - rekao je on.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs