Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

21. 05. 2011

ZADUŽILI SE DA PRENOSE SEDNICE SKUPŠTINE

Mediji bojkotuju rad vlasti u Bajinoj Bašti

Bajina Bašta, 21.15.2011. (Blic) - Bajina Bašta Svih šest javnih glasila koji posluju na teritoriji opštine Bajina Bašta odlučili su da do daljeg ne izveštavaju građane o radu lokalne vlasti.

Na ovaj korak su se odlučili jer od opštine nemaju nikakvu pomoć iz budžeta. U skladu sa ovakvom odlukom juče nije prenošena sednica SO, a javnost je o svemu obaveštena saopštenjem.

Jedina smo opština u okruženju i šire u kojoj javna glasila nemaju pomoć iz budžeta, iako sve zakonske obaveze ispunjavamo.
Zbog toga se tri radio-stanice, jedna televizija i dvoje lokalnih novina nalaze u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

Svesnim i odgovornim odnosom prema građanima mi smo svoj zadatak ispunili, ali lokalna vlast ne mari za tim i lokalnim medijima ne želi da pomognu - piše, između ostalog, u saopštenju koje su potpisali RTV "Prima", "Radio 4", Radio "Fan" i "BB glas".

Mediji dalje navode da je trenutna situacija dovela lokalne medije na rub propasti, a neke će dovesti i do zatvaranja i izneli primer RTV "Prima"

Televizija "Prima" nije više u mogućnosti da se zadužuje da bi opštinski odbornici imali besplatne prenose sednica SO.

S obzirom na to da lokalna vlast ne želi da reši dugogodišnji problem, "Prima", koja je pet godina bez ikakve naknade prenosila sednice SO, primorana je da obustavi prenose jer za to nema više sredstava - stoji u saopštenju lokalnih medija.

Nedolazak TV ekipe na jučerašnju sednicu SO je izazvao raspravu odbornika, a opozicija je tražila da se sednica odloži. Dr Miroslav Nešković (SRS), predsednik SO, pred početak sednice zvao TV "Primu" i tražio objašnjenje zašto nema prenosa sednice.
Od dežurnog novinara sam dobio obaveštenje da su im kamere na remontu i da zato nema prenosa.

Mislim da nije to u pitanju, a prethodne večeri je otkazano i gostovanje predsednika opštine Zlatana Jovanovića (SRS) sa istim obrazloženjem - rekao je na početku sednice Nešković.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs