Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

01. 06. 2011

Završen Nacrt medijske strategije

Beograd, 01.06.2011. (Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva) - Stručna radna grupa za izradu Nacrta strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji do 2016. godine, danas je, u predviđenom roku, Ministarstvu predala tekst Nacrta.

Nacrt je izradila sedmočlana radna grupa koju je činilo pet predstavnika predloženih od strane medijskih udruženja: profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski, pravnik Slobodan Kremenjak, Jelena Surčulija sa Fakulteta političkih nauka, glavni urednik nedeljnika "Vreme" Dragoljub Žarković i glavni urednik agencije "Fonet" Zoran Sekulić, kao i dva predstavnika izabrana na predlog Ministarstva: stručnjak za marketing Igor Avžner i stručnjak za evropsko medijsko pravo Danilo Nikolić. U radu radne grupe su, u svojstvu posmatrača, učestvovali i predstavnici OEBS-a, ekspert EU, uz podršku ambasade Velike Britanije, kao i predstavnik Ministarstva.

Radna grupa formirana je u skladu sa Protokolom o saradnji, koji je Ministarstvo 18. aprila zaključilo sa šest medijskih udruženja - NUNS, ANEM, UNS, NDNV, Asocijacija medija i Lokal pres.

Protokolom je predviđeno da konačni tekst Nacrta strategije utvrdi Ministarstvo, nakon čega će biti upućen na javnu raspravu.

Tekst koji je predložila Radna grupa i konačni tekst Nacrta strategije će u prvoj polovini juna biti objavljeni na sajtu Ministarstva.

Po završetku javne rasprave, početkom jula, Ministarstvo će Vladi Republike Srbije predložiti usvajanje teksta usaglašenog sa predlozima svih zainteresovanih strana.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs