Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

02. 06. 2011

NOVA PRAVILA IGRE

Konačno napisan Nacrt medijske strategije

Beograd, 02.06.2011. (Večernje Novosti) - Nacrt Medijske strategije juče je završen i radna grupa, koja je pisala ovaj dokument, predala ga je Ministarstvu kulture. Za nedelju dana, prema najavama Dragane Milićević-Milutinović, pomoćnice ministra kulture zadužene za medije, i Ministarstvo će dati svoje mišljenje i eventualne predloge. Nakon toga sledi javna rasprava koja će da traje do kraja jula.

- Ispoštovali smo rokove. Radna grupa, u kojoj su predstavnici novinskih udruženja, asocijacija, medijski stručnjaci, dala je svoj predlog, a ukoliko budemo imali zamerke, objavićemo i našu verziju strategije, pre početka javne rasprave - objašnjava Dragana Milićević.

Strategija treba da bude osnov za buduće medijske zakone i ostale dokumente, pa je obuhvatila sva važna pitanja. Bavi se zakonskom regulativom, privatizacijom, medijskim vlasništvom.

- Privatizacija medija mora da bude sprovedena do kraja i država ne treba da ima vlasnički udeo - kaže prof. dr Rade Veljanovski, jedan od autora Strategije. - Odbacili smo ideju o formiranju niza lokalnih i regionalnih javnih servisa, jer bi finansijski bila neodrživa. Predvideli smo pomoć države novinama, radio i TV stanicama, i to kroz finansiranje projekata od opšteg značaja.

Veljanovski objašnjava da se strategija bavi i digitalizacijom, novim medijima, informisanju na jezicima manjina i drugim ključnim pitanjima.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs