Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

12. 06. 2011

DESETOGODIŠNJICA UBISTVA NOVINARA MILANA PANTIĆA

Jagodina, 12.06.2011. (Politika) - Novinaru, dopisniku "Večernjih novosti" iz Jagodine Milanu Pantiću, ubijenom pre deset godina u hodniku ispred svoga stana, juče je u Jagodini otkrivena spomen-bista i ponovo upućen poziv vlastima da otkriju ubicu, preneo je Tanjug.

Spomen-bistu, rad akademskog vajara Ljubiše Mančića, na gradskom trgu koji od lane nosi Pantićevo ime, zajedno su otkrili zamenik gradonačelnika Jagodine Petar Petrović, predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović i urednik u "Večernjim novostima" Miloš Antić.

Obraćajući se novinarima posle otkrivanja spomen-biste, Smajlovićeva je istakla da se srpsko novinarstvo svake godine u junu u Jagodini suočava sa trenutkom istine, "a istina je da ne možemo a da ne prozovemo državnu vlast da reši ovo ubistvo i otkrije ubice Pantića". Juče se oglasilo i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i uputilo poziv novinarima i prijateljima Milana Pantića, Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović, da ubuduće komemorativne skupove ne održavaju pored spomenika ubijenih, već ispred institucija koje su dužne da rasvetle ove zločine.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs