Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

15. 06. 2011

PET KANDIDATA ZA DIREKTORA RTV

Novi Sad, 15.06.2011. (Danas) - Generalni direktor javnog servisa Vojvodine, nakon završenog konkursa, trebalo bi da bude izabran u petak, saznaje Danas. Za generalnog direktora RTV prijavilo se pet kandidata koji ispunjavaju uslove - Mladen Dražetin, Predrag Perišić, Siniša Isakov, Dragan Guzijan i Jovan M. Jovanović.

Mladen Dražetin od 2005. drži katedru za oblast medija na Visokoj tehničkoj školi. Diplomirani dramaturg Predrag Perišić penzionisan je kao redovan profesor na Fakultetu dramskih umetnosti, a u svojoj profesionalnoj biografiji između ostalog beleži da je bio dramaturg i urednik u Kulturnoj redakciji TV Beograd i odgovorni urednik Kulturno-zabavnog programa RTS-a. Diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva Siniša Isakov pomoćnik je pokrajinskog sekretara za saobraćaj i telekomunikacije, zaposlen je u RTV, ali mu zbog imenovanja na funkciju u pokrajinskoj vlasti miruju prava i obaveze iz radnog odnosa. Dragan Guzijan, diplomirani filmski i televizijski montažer, zaposlen je kao urednik specijalnih programa u RUV, dok je Jovan M. Jovanović akademski muzičar - klarinetista. On je urednik emisije u redakciji ozbiljne muzike u Poslovnoj jedinici za muziku RUV.

Izabrani kandidat zameniće Blažu Popovića koji je, zajedno sa menadžmentom RTV Vojvodina, smenjen u aprilu ove godine i od tada je u v.d. statusu.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs