Home  /  Medijska scena  /  U fokusu

15. 06. 2011

ZA DIGITALNI TV SIGNAL DO 1.000 DINARA

Tromesečni izveštaj o radu Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva

Beograd, 15.06.2011. (Danas) - Korisnici kablovske televizije u Srbije neće ni primetiti prelazak na digitalno emitovanje, za koji je rok april sledeće godine, dok će oni koji nisu priključeni na kablovski sistem morati za dekoder da ulože do 1.000 dinara, istakao je juče Predrag Marković, ministar kulture, informisanja i informacionog društva. Prema njegovim rečima, u početku će postojati paralelna mogućnost za oba signala, a cena neophodnog dekodera do trenutka prelaska na digitalno emitovanje možda će biti i niža.

On je na predstavljanju rezultata rada Ministarstva za prethodna tri meseca rekao da je dosad nabavljena oprema neophodna za prelazak na digitalno emitovanje u Srbiji, a da se narednih dana očekuje i njeno instaliranje.

Marković je naveo da su za prvih 89 radnih dana, od kada je on na mestu ministra, između ostalog, završeni Nacrt medijske strategije, rekonstrukcija Narodne biblioteke i Jugoslovenske kinoteke, kao i da je uspešno završen projekat „Digitalna škola".

Ministar je najavio i da će se 25. juna otvoriti vizitorski centar "Lepenski vir".

On je naglasio da će se nastojati da se digitalizuje građa Jugoslovenske kinoteke i arhivi RTS i Filmskih novosti, ali i da se stvore uslovi i za digitalizaciju dokumentacije i građe drugih institucija u Srbiji. Podsetimo, Marković je po imenovanju na mesto ministra najavio da će podnositi izveštaje o radu na svaka tri meseca.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs